marți, 22 martie 2011

Acordare premiu. Inregistrari contabile


Silviu Stoicavalabil la 16-Dec-2010

Tags: inregistrari contabile

Intrebare: Societatea X (casa de amanet) a organizat o promotie, in cadrul careia unul din clienti, pe daza de tragere la sorti, a castigat un autoturism. Autoturismul a fost achizitionat din Germania, de la o persoana fizica. La intrare s-a inregistrat prin 371=2678.
Intrebarea este: cum inregistrez acordarea acestui premiu.
Continutul, designul, structura, precum si materialele PortalContabilitate.ro apartin Editurii RENTROP & STRATON si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala. Pentru detalii consultati sectiunea Termeni si conditii.

Raspuns:
Acordarea premiului promotional se inregistreaza in contabilitate prin formulele contabile 623 “Cheltuieli de protocol, reclama si publicitate”/analitic distinct = 371 “Marfuri” si, in masura in care societatea suporta si contravaloarea impozitului aferent veniturilor din premii prevazut de art. 75 din Codul fiscal, 635 “Cheltuieli cu alte impozite, taxe si varsaminte asimilate” = 446 “Alte impozite, taxe si varsaminte asimilate”. Daca clientul persoana fizica suporta el insusi impozitul, formula contabila folosita este 461 “Debitori diversi “ =  446 “Alte impozite, taxe si varsaminte asimilate”.
 
Alerta PortalContabilitate.roDescarca aici Programul Special de Alerta PortalContabilitate.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Noutatile PortalContabilitate.ro! ...clic aici

Mentionam ca nu intelegem formula contabila 371 “Marfuri” = 2678 “Alte creante imobilizate” (care este cont de activ) la intrarea in gestiune a bunului respectiv, de vreme ce el a fost achizitionat de la un furnizor (persoana fizica din strainatate) in scopul acordarii unui premiu promotional. Formula contabila indicata in acest caz era 3028 “Alte materiale consumabile” = 401 “Furnizori”. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu