marți, 22 martie 2011

Contabilitate sucursala Ungaria



Irina Comavalabil la 23-Nov-2010

Tags: OMEF 3055/2009Legea contabilitatii

Intrebare: O firma din Ungaria isi deschide sucursala in Romania. Pana la ce nivel trebuie tinuta contabilitatea sucursalei?
Continutul, designul, structura, precum si materialele PortalContabilitate.ro apartin Editurii RENTROP & STRATON si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala. Pentru detalii consultati sectiunea Termeni si conditii.

Raspuns:
Sucursala din Romania a societatii din Ungaria inregistrata la Oficiul registrului comertului reprezinta un sediu permanent care are obligatia tinerii evidentei fiscale si contabile potrivit reglementarilor legale in vigoare in Romania. 
 
Astfel, conform OMEF 3055/2009 privind reglementarile contabile, art.7 alin 5:
Alerta PortalContabilitate.roDescarca aici Programul Special de Alerta PortalContabilitate.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Noutatile PortalContabilitate.ro! ...clic aici

“(5) Din punct de vedere contabil, sediile permanente din România care apartin unor persoane juridice cu sediul în strainatate reprezinta subunitati fara personalitate juridica ce apartin acestor persoane juridice si au obligatia întocmirii situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile cerute de Legea contabilitatii 82/1991, republicata.”
 
Prin urmare, sucursala intocmeste,  completeaza si depune situatii financiare in Romania (bilant, cont de profit si pierdere, etc.).
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu