marți, 22 martie 2011

Inchiriere spatiu perioada limitata. Casa de marcat



Dana Jingavalabil la 15-Dec-2010

Tags: casa de marcatHG 479/2003OUG 28/1999

Intrebare: Societatea noastra are ca obiect secundar de activitate si vanzarea cu amanuntul de confectii. Intrebarea este urmatoarea:
Daca vrem sa inchiriem un spatiu (pe culoarul unui complex comercial) pentru o perioada limitata~5-7 zile, este nevoie sa am casa de marcat?
Continutul, designul, structura, precum si materialele PortalContabilitate.ro apartin Editurii RENTROP & STRATON si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala. Pentru detalii consultati sectiunea Termeni si conditii.

Raspuns:
Conform art 4 din HG 479/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea OUG 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale: 
 
Alerta PortalContabilitate.roDescarca aici Programul Special de Alerta PortalContabilitate.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Noutatile PortalContabilitate.ro! ...clic aici

" In sensul ordonantei de urgenta, prin livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie se intelege acele activitati desfasurate cu caracter permanent. Nu intra in aceasta categorie eventualele livrari de bunuri si prestari de servicii direct catre persoane fizice efectuate intamplator de catre agentii economici, altii decat comerciantii cu amanuntul".
 
Avand in vedere ca in cazul dumneavoastra este vorba de o prestare de servicii (inchiriere) efectuata pe o perioada limitata, avand caracter intamplator, precum si faptul ca vanzarea cu amanuntul constituie obiect secundar de activitate, consider ca nu este obligatorie utilizarea aparatului de marcat electronic fiscal (casei de marcat).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu